About us

Christophe Dhaene richtte e-Business Opportunities op in het jaar 2000, maar doopte zijn bedrijf al snel om tot e-BO Enterprises. Vanuit zijn hoofdzetel in Ieper en de beide vestigingen in Oostende en Hamburg bedient e-BO Enterprises met groeiend succes de Europese markt.

Sinds zijn oprichting is e-BO Enterprises uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor bedrijven en publieke instellingen die nood hebben aan slimme platformen, aan efficiënte netwerkinfrastructuren en -diensten en aan veilige cloudoplossingen.

Voor de implementatie van die oplossingen kan e-BO Enterprises een beroep doen op meer dan 100 hooggekwalificeerde ingenieurs en ervaren klantenservicemedewerkers met een diepgaande kennis van telecommunicatie-, hardware- en softwaresystemen, bewakings- en beveiligingsoplossingen en geavanceerde integratiemogelijkheden.

BUSINESS

Om de continuïteit van uw business te verzekeren, voorziet e-BO Enterprises in een brede waaier aan oplossingen, van het eenvoudigweg inzetten of toevoegen van servers voor e-commerce, ERP of BI in onze Europese datacenters, tot het integraal hosten van uw gecentraliseerde infrastructuur. Voeg daarbij ook onze diensten op het vlak van beveiliging en netwerken voor data, spraak en video, en u krijgt een totaalaanbod waarmee wij aan al uw wensen en behoeften tegemoet komen.

Ook het aanbod aan cloudoplossingen van e-BO Enterprises is bijzonder compleet. Naast de private cloud, een centrale infrastructuur die wij exclusief voor u hosten, en de publieke cloud, waar uw data zich op de servers van externe serviceproviders bevinden, bieden wij u ook een hybride cloudoplossing aan. Die combineert de voordelen van de private en de publieke cloud en biedt daarmee het beste van twee werelden. Uw kritieke gegevens bevinden zich in de private cloud en uw minder gevoelige data komen in de publieke cloud terecht. Zo geniet u van de flexibiliteit en kostenbesparing van de openbare cloud en de controle en beveiliging van de private cloud.

AWARDS

Onze expertise is zowel in binnen- en buitenland bekroond door overheden, bedrijven en organisaties. Trends nomineerde e-BO Enterprises in 2013 voor de Trends Business Tour, een erkenning voor bedrijven die uitblinken op het vlak van innovatie en duurzaamheid. Drie jaar later behoorde e-BO Enterprises tot de shortlist van de Vlaamse Regering voor de verkiezing van Beloftevolle Onderneming van het Jaar. e-BO Enterprises geniet internationale erkenning met de Global ICT & Enterprise Architecture Award die we in Bangalore ontvingen en de hoogste classificatie in de categorie NATO Secret van de NATO-productcatalogus. De Smart@Fire Award onderstreept onze expertise binnen de brandweersector.

DUURZAAMHEID EN KWALITEITSMANAGEMENT

e-BO Enterprises draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze medewerkers vormen de kracht van onze onderneming. We zetten in op een verrijkende werkomgeving, waar onze mensen de kans krijgen zich te ontplooien. Naast onze vakkennis en ervaring maken klantgerichtheid, integriteit en teamgeest het verschil. Levenslang leren vormt van bedrijfsleider tot startende werknemer een sleutel tot succes. e-BO Enterprises  is gecertificeerd volgens de ISO 9001-, ISO 27001-, ISO 45001- en GDPR-standaarden, die getuigen van een doorgedreven kwaliteitsmanagement. Onze onderhoudscontracten van tien jaar en langer zijn een bevestiging van onze stabiliteit, engagement, bedrijfszekerheid en servicegraad.

INNOVATIE

Innovatie behoort tot de kern van ons werk en onze dienstverlening. We omarmen nieuwe technologieën en de tools die uw bedrijfsvoering optimaliseren. Onze experts houden de vinger aan de pols met de meest actuele toepassingen. Innovatie vormt voor ons geen doel op zich, maar een hefboom om onze dienstverlening kwaliteitsvol uit te bouwen. Innovatie betekent voor e-BO Enterprises evenzeer investeren in de ontwikkeling van elke medewerker, om met een toekomstgerichte visie uw projecten van vandaag en morgen te verwezenlijken.

UITBREIDING OOSTENDE

e-BO Enterprises investeert niet toevallig in een nieuwe vestiging in Oostende. Die moet de verdere groei van het bedrijf helpen ondersteunen. Door haar ideale ligging aan zee dient ze echter ook als uitvalsbasis voor de dienstverlening aan de exploitanten van windmolenparken en andere offshore-klanten. Daarnaast zal de nieuwe vestiging ook de groei van ons personeel ondersteunen. Ten slotte is het nieuwe gebouw, met zijn geavanceerde ecologische technieken zoals passieve koeling, ook een mooie showcase voor het streven naar duurzaamheid dat e-BO Enterprises typeert.

Ostend building
Gevelaanzicht Oostende

WERKWIJZE

Bureau Ieper

Vandaag zit de ICT-infrastructuur van heel wat bedrijven nog verspreid over diverse platformen, leveranciers en locaties. Dat drijft de kosten de hoogte in, heeft een negatief effect op de kwaliteit van de dienstverlening en bemoeilijkt op de koop toe het beheer en de support.

Dat kan beter, vinden wij. Daarom streeft e-BO Enterprises ernaar om uw productiviteit te verhogen door een betere ICT-infrastructuur en betere ICT-diensten aan te bieden aan een lagere kostprijs. Zonder dat daarbij de veiligheid, stabiliteit en uitbreidbaarheid van uw infrastructuur ooit in het gedrang komt.

Wij beheren uw infrastructuur bovendien op zo’n manier, en dat over verschillende sites heen, dat u een snellere, betere en sterker beveiligde toegang krijgt tot uw toepassingen en medewerkers.

Met dat doel zetten wij zwaar in op centralisatie, standaardisatie en consolidatie, om uiteindelijk te komen tot een volledig geïntegreerde, all-in-one oplossing die wij integraal voor u beheren.

MISSION AND STRATEGY

Onze missie en strategie laten zich perfect samenvatten in één woord: TRUST. Wij hebben onszelf namelijk tot doel gesteld om het vertrouwen in uw kritieke business te vergroten door de creatie en implementatie van unieke veiligheids- en beveiligingsoplossingen.

CONTINUITY

Om de continuïteit van uw business te verzekeren, voorziet e-BO Enterprises in een brede waaier aan oplossingen, van het eenvoudigweg inzetten of toevoegen van servers voor e-commerce, ERP of BI in onze Europese datacenters, tot het integraal hosten van uw gecentraliseerde infrastructuur. Voeg daarbij ook onze diensten op het vlak van beveiliging en netwerken voor data, spraak en video, en u krijgt een totaalaanbod waarmee wij aan al uw wensen en behoeften tegemoet komen.

CASES

SAX Sanitair combineert e-Vision met USB-keys

SAX Sanitair is een sterk groeiende groothandel in sanitair, verwarming, ventilatie, wellness en duurzame energiesystemen. Door zijn snelle expansie zag het bedrijf zich geconfronteerd met een onaangepaste ICT-infrastructuur en zocht het een manier om de mobiliteit van zijn werknemers te verhogen. e-BO Enterprises werkte een concept voor SAX uit waarbij alle data gecentraliseerd wordt in een beveiligd datacenter. De authenticatie gebeurt via een USB-stick gecombineerd met een persoonlijke login.

Shurgard bespaart tot 60% op telefonie

Met meer dan 200 opslagcentra, verspreid over zeven Europese landen, is Shurgard Europe de grootste ontwikkelaar, eigenaar en aanbieder van opslag in Europa. Door gebruik te maken van de internationale backbone van e-BO Enterprises wist Shurgard zijn telefoniekosten met 60% te verminderen. Tegelijk bespaarde het 20% op zijn dataverkeer dankzij de lokale ISP-partnerships van e-BO Enterprises. Wat Shurgard uitspaart aan communicatiekosten, kan het nu investeren in andere ICT-diensten en nieuwe ICT-initiatieven.

INFRASTRUCTURE

e-BO Enterprises beschikt over een privaat WAN-netwerk, dat zich uitstrekt over elf landen in Europa.

PARTNERS

e-BO Enterprises werkt samen met een select aantal gespecialiseerde partners om u een optimale dienstverlening te kunnen bieden.

Partners