EBO ZET IN OP BLAUWE ENERGIE

e-BO Enterprises uit Ieper bestaat dit jaar 20 jaar. In deze periode kende het high–techbedrijf een gestage groei en werd het een gevestigde waarde in databeheer en – beveiliging voor diverse sectoren zoals windmolenparken, het gevangeniswezen, de brandweer, defensie, havens en corporate bedrijven. Om deze groei te bestendigen werden in Oostende plannen uitgetekend voor een toekomstgericht nieuwbouwproject. Niet toevallig wordt dit complex op de site Ostend Science Park gerealiseerd waar faciliteiten verstrekt worden om de ontwikkeling van blauwe energie verder te stimuleren. Eén en ander werd bezegeld met een openingsreceptie in Oostende.

DOSSIER

Ambitieuze plannen

Ook EBO heeft belang om erbij te zijn. Ondernemers krijgen troeven in handen om vlakbij onderzoeker en research hun business uit te bouwen. Omgekeerd krijgt research een omgeving om reallife uit te testen. De huidige terreinen van Ostend Science Park werden dan ook fors uitgebreid. Opdracht wordt nu om bedrijven uit binnen- en buitenland aan te sporen om zich op het 12 hectare groot bedrijventerrein te vestigen en synergieën op te zoeken. West-Vlaanderen wil hiermee zijn koppositie in de blauwe energie bevestigen. Professor Karl Devos ontvouwde op de openingsreceptie als CEO en grote mentor deze ambitieuze plannen voor de site.

Duurzaamheid en optimaliseren

e-BO Enterprises neemt als eerste bedrijf op de bedrijfssite een vliegende start. Het nieuwe gebouw wordt een architecturaal hoogstandje met menig knipoogje naar milieu en duurzaamheid. Het gebouw meet volledig afgewerkt 20 meter hoog en telt 10.000 m² voor bedrijfsruimte voor 140 medewerkers. 1.200 zonnepanelen voeden de energiestroom die we verder aanvullen met grondboringen en warmtepompen. Ook het gebruik van waterstofenergie voor bedrijf en wagen krijgen mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De groenbeplanting op de binnenruimtes en daken zorgen niet alleen voor een aangenaam accent maar bufferen ook de waterhuishouding.

Engagement

Het beoogde concept van e-BO Industries in Oostende vinden we terug in het moederbedrijf e-BO Enterprises in Ieper. Een doorgedreven architectuur en strakke vormgeving reiken de hand naar de toekomst. Een jong team met een hoofdzakelijk technisch profiel en veel IT expertise vormt een hechte dynamische groep met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. Dit zorgt voor voldoende ruimte en kansen om te groeien en een carrière uit te bouwen. Inzet wordt hierbij ten volle gewaardeerd. Teamevents, een open keuken- en sportfaciliteiten zorgen voor een verdere stimulans en een aangename werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat we deze drive ook in Oostende kunnen waarmaken om van EBO en Bluebridge een succesverhaal en een geslaagd huwelijk te maken. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein en Christophe Dhaene CEO van e-BO Enterprises vonden elkaar vlotjes in het project en zien de toekomstige samenwerking hoopvol tegemoet.

Leave a Reply