logo-inverted.png
windmolens_boot_a2874ac48719945b6aeee5a4f4d16680_2000

e-BO Enterprises partner van project SMARAGD

Nagenoeg elke dag vertrekken er onderhoudsmedewerkers naar offshore installaties om daar de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Regelmatig onderbreken er onderdelen of gereedschappen, wat ertoe kan leiden dat sommige werken niet worden uitgevoerd of moeten worden uitgesteld. Dat zorgt voor heel wat tijdverlies en onnodige kosten.

Het project SMARAGD (“SMart Autonomous Reliable Aquatic Goods Drone”) streeft naar de ontwikkeling van een onbemand vaartuig waarmee onderdelen of gereedschappen autonoom naar offshorelocaties gestuurd kunnen worden. Hierdoor kunnen technici efficiënter worden ingezet en het aantal tochten beperkt.

De partners zullen een specifieke romp ontwerpen waarin de gevraagde functionaliteiten (onbemande werking, containertransport en geautomatiseerde goederenbehandelen (LARS)) alsook de bijhorende systemen (energie en aandrijving, intelligente Guidance, Navigation & Control (GNC) en de LARS) worden geïntegreerd.

Een succesvolle uitvoering van het project zal er in essentie toe leiden dat het (onshore) magazijn dichter bij de offshore werkplek komt te liggen. Na vertaling van het concept naar een werkend systeem is het de bedoeling om tot een vloot van 20 dergelijke vaartuigen te komen in 10 jaar tijd.

Partners: e-Bo Enterprises,GEOxyz, MULTI.engineering en ERPA Industrial Supplier.

Met de steun van: VLAIO.

Bron: https://www.blauwecluster.be/project/smaragd

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Cyberbeveiliging staat of valt door de mens

“Mensen zijn de belangrijkste aanvalsvector voor cyberaanvallers over de hele wereld. Wij mensen, niet de technologie, vormen het grootste risico voor organisaties,” zegt Lance Spitzner, Security Awareness Director bij SANS en co-auteur van Managing Human Risk. “De sleutel tot het effectief beheersen van dat risico ligt dan ook bij de professionals die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsbewustzijnsprogramma’s.”

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.