logo-inverted.png
windmolens_boot_a2874ac48719945b6aeee5a4f4d16680_2000

e-BO Enterprises partner van project SMARAGD

Nagenoeg elke dag vertrekken er onderhoudsmedewerkers naar offshore installaties om daar de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Regelmatig onderbreken er onderdelen of gereedschappen, wat ertoe kan leiden dat sommige werken niet worden uitgevoerd of moeten worden uitgesteld. Dat zorgt voor heel wat tijdverlies en onnodige kosten.

Het project SMARAGD (“SMart Autonomous Reliable Aquatic Goods Drone”) streeft naar de ontwikkeling van een onbemand vaartuig waarmee onderdelen of gereedschappen autonoom naar offshorelocaties gestuurd kunnen worden. Hierdoor kunnen technici efficiënter worden ingezet en het aantal tochten beperkt.

De partners zullen een specifieke romp ontwerpen waarin de gevraagde functionaliteiten (onbemande werking, containertransport en geautomatiseerde goederenbehandelen (LARS)) alsook de bijhorende systemen (energie en aandrijving, intelligente Guidance, Navigation & Control (GNC) en de LARS) worden geïntegreerd.

Een succesvolle uitvoering van het project zal er in essentie toe leiden dat het (onshore) magazijn dichter bij de offshore werkplek komt te liggen. Na vertaling van het concept naar een werkend systeem is het de bedoeling om tot een vloot van 20 dergelijke vaartuigen te komen in 10 jaar tijd.

Partners: e-Bo Enterprises,GEOxyz, MULTI.engineering en ERPA Industrial Supplier.

Met de steun van: VLAIO.

Bron: https://www.blauwecluster.be/project/smaragd

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Het belang van sterke wachtwoorden

Een cruciaal aspect van cybersecurity is het gebruik van lange, unieke wachtwoorden voor al je accounts, omdat ze je digitale identiteit beschermen tegen hackers. Veel mensen maken echter fouten door zwakke wachtwoorden te gebruiken, wat hen kwetsbaar maakt voor aanvallen.

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.