logo-inverted.png
shutterstock_1794130912_711a579e4c3319d5ab3eb8132c3f93e1_2000.jpg

Cyberbeveiliging staat of valt door de mens

“Mensen zijn de belangrijkste aanvalsvector voor cyberaanvallers over de hele wereld. Wij mensen, niet de technologie, vormen het grootste risico voor organisaties,” zegt Lance Spitzner, Security Awareness Director bij SANS en co-auteur van Managing Human Risk. “De sleutel tot het effectief beheersen van dat risico ligt dan ook bij de professionals die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsbewustzijnsprogramma’s.”

In zijn jaarlijkse rapport, dat dit jaar aan zijn zevende editie toe is, zet Spitzner geactualiseerde wereldwijde benchmarks voor hoe organisaties de factor menselijk risico beheren. Daarnaast bespreekt hij uitvoerbare stappen voor verbetering, met essentiële criteria om vooruitgang te meten in de Security Awareness Maturity Model Indicators Matrix.

De nieuwe editie van het rapport is het resultaat van een analyse van gegevens van meer dan 1.000 security awareness professionals wereldwijd. SANS Security Awareness is wereldwijd actief op het gebied van security awareness training.

Bron: Evoke

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Het belang van sterke wachtwoorden

Een cruciaal aspect van cybersecurity is het gebruik van lange, unieke wachtwoorden voor al je accounts, omdat ze je digitale identiteit beschermen tegen hackers. Veel mensen maken echter fouten door zwakke wachtwoorden te gebruiken, wat hen kwetsbaar maakt voor aanvallen.

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.