Nieuws

Lees hier over de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen de IT-wereld.

- 0 min

e-BO Enterprises partner van project SMARAGD

Nagenoeg elke dag vertrekken er onderhoudsmedewerkers naar offshore installaties om daar de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Regelmatig onderbreken er onderdelen of gereedschappen, wat ertoe kan leiden dat sommige werken niet worden uitgevoerd of moeten worden uitgesteld. Dat zorgt voor heel wat tijdverlies en onnodige kosten.

Lees meer
- 0 min

Eerste waterstofproducerende windturbine op zee

Vattenfall zal waterstof produceren op zee door een “elektrolyser” te installeren op een bestaande operationele turbine in Schotland. De waterstof zal via een pijpleiding naar de kust in de haven van Aberdeen worden getransporteerd.

Lees meer
- 0 min

Noordzee krijgt duizenden extra offshore-windturbines

België, Denemarken, Duitsland en Nederland zijn overeengekomen om meer offshore-windturbines te bouwen in de Noordzee. Zij zullen hun gecombineerde offshore-windenergiecapaciteit verviervoudigen tot 65 GW tegen 2030.

Lees meer
- 0 min

De uitdagingen in de strijd tegen cyberaanvallen

De energiesector wordt steeds vaker geconfronteerd met de dreiging van cyberaanvallen, en met name ransomware-aanvallen. De energiesector staat nu in de top drie van industrieën die dit probleem melden. Wat kan de energiesector doen om zich tegen cyberaanvallen te beschermen? En meer specifiek, hoe kunnen offshore windmolenparken zichzelf beschermen?

Lees meer
- 3 min

e-BO Enterprises draagt bij aan “ValArch5G”

Dit voorjaar gaat het Icon project “ Validated Architectures using 5G for teleoperation and collaborative operation” of kortweg “ValArch5G”van start. Accelleran, eBO Enterprises, Bekaert, GEOxyz, Flanders Make en imec IDLab slaan hiervoor tot midden 2024 de handen in elkaar.

Lees meer
- 1 min

Dit zijn de 12 toptrends in technologie

Onderzoeksbureau Gartner ziet twaalf technologietrends voor de komende jaren als krachtvoer voor digitale business en innovatie:

Lees meer
- 2 min

Zo belangrijk is cybersecurity: aanvallen veroorzaken almaar meer schade

Lees meer
- 2 min

Zo belangrijk is cybersecurity: aanvallen veroorzaken almaar meer schade

Lees meer
1 2