logo-inverted.png
Windpark

Windparken die als gezamenlijk geheel werken, bereiken grotere efficiëntie

Uit een studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) is gebleken dat in een traditioneel windmolenpark de verschillende windturbines elkaars efficiëntie beïnvloeden. Dit betekent dat windparken meer energie kunnen opwekken als de turbines niet individueel maar collectief als windparken worden geconfigureerd.

Voor deze omschakeling hoeft niet in nieuwe apparatuur of infrastructuur te worden geïnvesteerd – het volstaat een algoritme aan te passen. Dit kan ertoe leiden dat een windpark in totaal ongeveer 1,2% meer energie opwekt en bij optimale windsnelheden zelfs 3%. Dat klinkt misschien niet veel, maar als alle windparken in de wereld deze verandering zouden doorvoeren, zou dat het equivalent zijn van 3.600 nieuwe windturbines en ongeveer 3 miljoen extra huizen van stroom voorzien.

Bron: Massachusetts Institute of Technology

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Cyberbeveiliging staat of valt door de mens

“Mensen zijn de belangrijkste aanvalsvector voor cyberaanvallers over de hele wereld. Wij mensen, niet de technologie, vormen het grootste risico voor organisaties,” zegt Lance Spitzner, Security Awareness Director bij SANS en co-auteur van Managing Human Risk. “De sleutel tot het effectief beheersen van dat risico ligt dan ook bij de professionals die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsbewustzijnsprogramma’s.”

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.