logo-inverted.png
Windpark

Windparken die als gezamenlijk geheel werken, bereiken grotere efficiëntie

Uit een studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) is gebleken dat in een traditioneel windmolenpark de verschillende windturbines elkaars efficiëntie beïnvloeden. Dit betekent dat windparken meer energie kunnen opwekken als de turbines niet individueel maar collectief als windparken worden geconfigureerd.

Voor deze omschakeling hoeft niet in nieuwe apparatuur of infrastructuur te worden geïnvesteerd – het volstaat een algoritme aan te passen. Dit kan ertoe leiden dat een windpark in totaal ongeveer 1,2% meer energie opwekt en bij optimale windsnelheden zelfs 3%. Dat klinkt misschien niet veel, maar als alle windparken in de wereld deze verandering zouden doorvoeren, zou dat het equivalent zijn van 3.600 nieuwe windturbines en ongeveer 3 miljoen extra huizen van stroom voorzien.

Bron: Massachusetts Institute of Technology

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Het belang van sterke wachtwoorden

Een cruciaal aspect van cybersecurity is het gebruik van lange, unieke wachtwoorden voor al je accounts, omdat ze je digitale identiteit beschermen tegen hackers. Veel mensen maken echter fouten door zwakke wachtwoorden te gebruiken, wat hen kwetsbaar maakt voor aanvallen.

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.