logo-inverted.png

NIS2 en e-BO: samen voor een veilige digitale toekomst

Wat is NIS2?

De NIS2-richtlijn markeert een belangrijke evolutie in de Europese regelgeving voor netwerk- en informatiesystemen. Deze richtlijn waarborgt een hoger niveau van cyberbeveiliging en veerkracht in de hele EU. De NIS2 richt zich op kritieke entiteiten zoals energie, transport, bankwezen en gezondheidszorg, maar ook op belangrijke digitale platforms zoals cloud computing services en online marktplaatsen. Meer details over de regelgeving vind je terug op de website van Europese Unie.

Experts in NIS2 en cybersecurity

Met de inwerkingtreding van de NIS2-richtlijn, is het essentieel voor organisaties en bedrijven om hun cybersecurity en compliance strategieën te versterken. Bij e-BO Enterprises begrijpen we de uitdagingen die deze verandering met zich meebrengt. Onze oplossingen zorgen voor compliance, niet enkel met NIS2, maar ook met de relevante ISO-normen en IEC 62443, het wereldwijd erkende en de ondersteunende norm voor de beveiliging van industriële automatiseringssystemen. En dat is precies waar wij het verschil maken.

Ons securityteam beschikt over unieke expertise, opgebouwd door jarenlange ervaring in de offshore-industrie. Deze sector staat bekend om zijn strenge veiligheidseisen en complexe technologische uitdagingen, een expertise die we bij e-BO toepassen in onze cybersecurity-oplossingen. Dit maakt ons tot een betrouwbare partner voor bedrijven die op zoek zijn naar diepgaand inzicht en praktische ervaring die verder gaan dan de gebruikelijke benadering.

IEC 62443 als ideale basis voor NIS2

Zette je al in op de richtlijnen van IEC 62443? Goed nieuws! Bedrijven die al voldoen aan de eisen van deze bekende normenserie hebben al veel van de nodige processen en maatregelen in plaats om te voldoen aan de beveiligingseisen van de NIS2-richtlijn. 

Want hoewel de richtlijnen van NIS2 en IEC 62443 van oorsprong verschillende doelstellingen en toepassingsgebieden hebben, is er een duidelijke overlap in hun benadering van risicobeoordeling, beveiligingsmaatregelen en stakeholdersbetrokkenheid.

Onze aanpak voor geïntegreerde compliance

We starten altijd met een uitgebreide gap assessment om de huidige staat van de nodige vereisten te beoordelen. Dit helpt ons bij het identificeren van de prioriteiten voor verbetering en het uitstippelen van een duidelijk stappenplan naar volledige NIS2- en IEC 62443-compliance.

Onze Industrial SOC en andere securityoplossingen geschikt voor een Industriële omgeving zorgen vervolgens voor de veilige integratie van IT en OT en ICS-omgevingen, terwijl ze voldoen aan de vereisten van NIS2 en de beveiligingsprincipes van IEC 62443 naleven.

Een digitale veilige toekomst met NIS2 en e-BO

Je leest het: onze securitysystemen gaan verder dan standaardoplossingen. Ze bieden een complete end-to-end beveiliging, aangepast aan de specifieke vereisten van jouw industriële systemen. Neem contact op met onze e-BO experts, ze staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van de transitie.

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.