logo-inverted.png
Meer-Cybersecurit-aanvallen

Zo belangrijk is cybersecurity: aanvallen veroorzaken almaar meer schade

Cybercriminelen schakelen steeds weer een versnelling hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Fortinet, een Amerikaanse leverancier van cybersecurity-oplossingen, en mediabedrijf CNBC.

Het rapport toont aan dat criminelen profiteren van het groeiende aanvalsoppervlak van hybride werknemers en IT. Daarvoor gebruiken ze geavanceerde en bijzonder hardnekkige strategieën die destructiever, meedogenlozer en minder voorspelbaar zijn dan in het verleden.

De vele bedreigingen stellen beveiligingsteams voor een pak nieuwe uitdagingen. Sommige bedreigingen kwamen vorig jaar voor het eerst aan het licht. Andere bleken dan weer alomtegenwoordig te zijn en net zoveel schade aan te richten als in de jaren daarvoor. Het is de combinatie van oude en nieuwe bedreigingen die beveiligingsmaatregelen extra op de proef stellen.

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Cyberbeveiliging staat of valt door de mens

“Mensen zijn de belangrijkste aanvalsvector voor cyberaanvallers over de hele wereld. Wij mensen, niet de technologie, vormen het grootste risico voor organisaties,” zegt Lance Spitzner, Security Awareness Director bij SANS en co-auteur van Managing Human Risk. “De sleutel tot het effectief beheersen van dat risico ligt dan ook bij de professionals die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsbewustzijnsprogramma’s.”

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.