logo-inverted.png
1621335654794-2000x1333

Betere connectiviteit door outdoor wifi en SD-WAN

Op vlak van het ecologisch recycleren van ferro- en non-ferromaterialen staat Galloo Group erg ver, maar hun connectiviteit kon een update gebruiken. e-BO Enterprises zorgde voor een vlottere en veilige communicatie met een outdoor wifi-netwerk en een SD-WAN.

500-1000

West-Europa

Metaalverwerking

De vraag

Galloo Group is een van de belangrijkste recyclagebedrijven van West-Europa. Dagelijks geven ze afgedankte consumptiegoederen en fabrieksschroot een tweede leven. Toch werkten ze nog veel op papier en ontbrak er een snelle communicatie met mensen en machines op de recyclagewerven. Visuele controles gebeurden bijvoorbeeld aan de installatie zelf in plaats van via camerabeelden. Resultaat: verlies van data en tijd.

Ons antwoord

Outdoor wifi. Die maakt communicatie met mensen via push-to-talk-apparaten makkelijker, en maakt het ook mogelijk om machines, zoals weegbruggen, in realtime op te volgen.


De echte uitdaging

Een draadloos netwerk opzetten in een wifi-onvriendelijke omgeving. Het signaal moest ontvangbaar zijn over grote hopen recyclagemateriaal heen die dan ook nog eens van plaats veranderen en groter en kleiner worden. Bovendien zijn er twee locaties en ligt de werf ook net op de grens tussen België en Frankrijk. Een extra moeilijkheid, want beide landen hebben andere regelgevingen rond private LTE-netwerken. Net daarom kozen we voor wifi.


Technical specs

  • De wifi werd opgezet in high redundancy. Dat maakt het netwerk erg betrouwbaar. De kans op tijdsverlies en kosten door downtime worden zo geminimaliseerd.

  • (Semi-)directionele antennes coveren de verschillende zones van de werf met meerdere access points. Klanten ontvangen dus altijd een voldoende primair, secundair of tertiair signaal. Ook als iemand achter een grote berg metaal of beton staat of zich verplaatst over de werf.

  • Het wifinetwerk is opgebouwd uit twee gescheiden netwerken: een highly secured corporate netwerk en een guestnetwerk voor bezoekende vrachtwagenchauffeurs.


Extra’s?

Om de veertig vestigingen van Galloo te verbinden met het netwerk, installeerden we een SD-WAN (software defined wide area network) verbonden met 4G. Wanneer de vaste lijn zou wegvallen biedt die verbinding een back-up en blijft de continuïteit gegarandeerd. 4G maakt het netwerk dus sterker en het is ook goedkoper dan internationale MPLS-lijnen. De implementatie zorgde meteen voor:

  • een grotere bandbreedte
  • een hogere beschikbaarheid dankzij de 4G back-up
  • een lagere operationele kost

De cloud-based firewall geeft bovendien een directe beveiligde toegang tot het internet en cloud-based diensten zoals online applicaties. Eindgebruikers in de verschillende vestigingen kunnen dus sneller aan de slag.


Het resultaat

We werkten dit project uit samen met de IT-dienst van Galloo. Dankzij de zero-touch devices kon Galloo de pre-geconfigureerde devices zelf fysiek plaatsen. e-BO Enterprises bood ondersteuning vanop afstand.
Galloo was onder de indruk van onze professionele aanpak en de positieve samenwerking. Ze waren vooral erg te spreken over de budgetvriendelijke oplossing die we hen konden bieden.

Onze andere realisaties

e-BO Enterprises trekt innovatie op gang in de Westhoek met uitbouw van private 5G-netwerk.

e-BO Enterprises zet zijn schouders onder verschillende innovatieve 5G-projecten in de Westhoek in het kader van een Europees CEF 5G for Smart Communities project onder de noemer Flanders Smart Fields. EBO zal daarin de verantwoordelijkheid voor de technische uitrol van een private 5G-netwerk opnemen en zorgen voor de integratie van innovatieve toepassingen. Hiervoor is een consortium opgezet met de POM West-Vlaanderen en het Jan Yperman ziekenhuis waar verschillende pilootprojecten onderzocht en opgestart zullen worden. 5G betekent sneller en stabieler mobiel internet, waardoor nieuwe toepassingen mogelijk worden, wat van de Westhoek een van de eerste volledig slim geconnecteerde regio’s in Vlaanderen maakt.

Lees meer »

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat.

Samen vinden we jouw oplossing op maat!

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.