logo-inverted.png
Artboard-9newsletter

Capaciteit Belgische windmolenparken maal drie tegen 2030

De windmolenparken in de Belgische Noordzee moeten tegen 2030 drie keer meer stroom produceren dan vandaag. Momenteel bedraagt de capaciteit van onze windmolens op zee in de eerste zone 2,2 gigawatt (GW).

Die eerste zone staat vol en daarom is twee jaar geleden een plan goedgekeurd voor een tweede zone. Er komen daarbij grotere en krachtigere windmolens én een energie-eiland op zee, met een capaciteit van 3,5 GW. De totale capaciteit van windenergie op zee zal zo stijgen naar 5,8 GW. De verdriedubbeling van de capaciteit zal er volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) voor zorgen dat elk Belgisch gezin elektriciteit zal krijgen vanuit de Noordzee.

België staat met een kustlijn van 67 kilometer knap vijfde op de ranking van landen die de meeste windenergie op zee produceren.

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Het belang van sterke wachtwoorden

Een cruciaal aspect van cybersecurity is het gebruik van lange, unieke wachtwoorden voor al je accounts, omdat ze je digitale identiteit beschermen tegen hackers. Veel mensen maken echter fouten door zwakke wachtwoorden te gebruiken, wat hen kwetsbaar maakt voor aanvallen.

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.