logo-inverted.png
offshore_69cdfb210498693f52b4aad4c27376f9_2000

Eerste waterstofproducerende windturbine op zee

Vattenfall zal waterstof produceren op zee door een “elektrolyser” te installeren op een bestaande operationele turbine in Schotland. De waterstof zal via een pijpleiding naar de kust in de haven van Aberdeen worden getransporteerd.

Nooit eerder werd de productie van waterstof rechtstreeks gekoppeld aan een turbine op zee. Het proefproject in Vattenfall’s offshore windmolenpark in Aberdeen Bay zal een capaciteit hebben van 8 MW en dagelijks genoeg waterstof produceren om een waterstofbus 24.000 km te laten rijden.

“We zijn erg blij met de overheidsfinanciering”, zegt projectmanager Wiljan Harder. “Waterstof gaat een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de industrie. In het project wordt onderzocht hoe fossielvrije waterstof veilig en tegen lage kosten kan worden geproduceerd om de weg naar grootschalige uitrol en commerciële productie te versnellen.”

Dit project kon worden uitgevoerd dankzij een bijdrage van 11 miljoen euro uit het Net Zero Innovation Portfolio Low Carbon Hydrogen Supply 2 Fund van de Britse regering.

Bron: Infrasite.nl

Share This Post

Meer nieuws

Nieuws

Het belang van sterke wachtwoorden

Een cruciaal aspect van cybersecurity is het gebruik van lange, unieke wachtwoorden voor al je accounts, omdat ze je digitale identiteit beschermen tegen hackers. Veel mensen maken echter fouten door zwakke wachtwoorden te gebruiken, wat hen kwetsbaar maakt voor aanvallen.

Lees meer »

Hoe kunnen wij helpen

Integration, security, connection?

Laat ons weten voor welke IT-uitdagingen uw organisatie staat. Contacteer ons.